Українські бійці на війні заробляють в рази менше, ніж росіяни під час миру

Середа, 9 грудня 2015, 12:22

Українські військові навіть під час перебування в зоні АТО заробляють у кілька разів менше, ніж російські в мирний час.

Про це йдеться в статті ЛІГА.net.

Видання зазначає, що з минулого року зарплати в армії все ж замітно зросла, зокрема - українські військові отримують додаткові виплати, – за знищення ворожої техніки (проте часто довести це дуже складно і гроші не виплачуються), за участь у бойових діях, а також обіцяну Петром Порошенком перед виборами "бойову тисячу гривен в день.

Останню виплату уряд запровадив 1 лютого 2015 року (а не з травня 2014, як обіцяв президент) і не за кожен день в АТО, а лише за бойовий.

Видання базувало свій аналіз на відповіді Міноборони України з одного боку і знайдених відкритих даних про доходи російських військових – з іншого. На підставі цього була складена наступна інфографіка:

 

Агентство з посиланням на бійців зазначає, що все ще існують значні проблеми з платіжною дисципліною, через що військові на передовій іноді не отримують зарплату кілька місяців поспіль.

Як відомо, раніше начальник Генштабу Віктор Муженко анонсував підвищення зарплати військовим з нового року.

"Основні показники: військовослужбовець служби за контрактом – 7 тисяч (гривень), командир бригади – 14 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч, командир роти – 10 тисяч, командир взводу – 9 тисяч", – назвав він орієнтовні цифри.

У свою чергу Порошенко заявив, що зарплата військових повинна бути не меншою, ніж у поліцейських.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування