Ходорковський: Революція в Росії неминуча

Середа, 9 грудня 2015, 13:24

Колишній глава ЮКОСу Михайло Ходорковський вважає дії російської влади "повноцінним антиконституційним переворотом" і бачить неминучість революції.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, пише "Новая газета".

"Справа Чайки, справа російської мафії в Іспанії, справа Кашина і губернатор Турчак, вбивство Нємцова - це все не просто деградація держави. А в останні дні - ще й скасування пріоритету міжнародного права, а також 3 роки в'язниці Дадіна за реалізацію права на проведення пікету. Ми маємо справу з повноцінним антиконституційним переворотом", - заявив Ходорковський.

Ходорковський заявив про неминучість революції в Росії: "Революція неминуча і необхідна. Це гарне слово. Вона може і повинна бути мирною. Зробити революцію мирною - наше спільне завдання".

Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет оголосив у федеральний розшук Михайла Ходорковського. Його викликали на допит як обвинуваченого у справі про вбивство мера Нєфтєюганська.

Прес-секретар Ходорковського Кюллі Піспанен вважає, що повістка про виклик на допит пов'язана з публікацією на сайті "Відкритої Росії" інформації про "Іспанському справі", одним з фігурантів якого є глава СК Олександр Бастрикін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування