Путін вимагає відмовитися від української енергії для Криму

Середа, 9 грудня 2015, 15:34

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб на момент повного запуску енергомоста з Кубані до Криму у РФ не було діючих контрактів з Україною на постачання електроенергії.

Про це він заявив на зустрічі з членами уряду РФ, передають РИА Новости.

"Не можна допустити, щоб тоді, коли ми повністю постачати електроенергію (Крим) чотирма нитками і повністю покриємо все, що постачала Україна до Криму, не можна допустити, щоб у нас були тривають контракти на постачання електроенергії з України в Крим, якщо нам це буде не потрібно", - сказав Путін, звертаючись до глави Міненерго РФ Олександра Новака.

У свою чергу, Новак заявив, що другий ланцюг енергомоста з Кубані до Криму буде введено до 15 грудня.

"Наступним етапом, відповідно до ваших доручень, ми введемо в експлуатацію черговий ланцюг кабельного переходу енергомосту. До 15 грудня, як ви доручили нам під час введення першої лінії", - сказав Новак.

Як відомо, енергосистема Криму більше тижня працювала в ізольованому режимі після того, як в ніч на 22 листопада в результаті підриву двох опор ЛЕП в Херсонській області повністю припинилися поставки електроенергії на півострів.

Прихильники блокади Криму не допускали ремонтників до пошкоджених опор ЛЕП.

Путін 2 грудня прибув до Криму і дав старт першої черги енергомоста з Краснодарського краю через Керченську протоку.

Як повідомлялося, 9 грудня один із лідерів кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначав, що учасники громадської "блокади Криму" лише на два тижні припинили блокування опор ліній електропередач, доки Верховна Рада не ухвалить офіційну заборону електропостачання на окуповані території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування