Активісти блокади Криму заперечують причетність до підриву ЛЕП

П'ятниця, 1 січня 2016, 02:50

Громадська організація Громадянська блокада Криму заявила про непричетність до підриву опор лінії електропередач "Каховська-Титан". 

Про це йдеться у повідомленні організації в facebook.

"Громадянська блокада Криму не має відношення до підривів ЛЕП Каховка - Титан. Командир штабу ГБК заявляє: "До перших підривів, других, третіх підривів, які зараз відбуваються, громадянська ініціатива блокади Криму ніякого відношення не має…", - сказано у повідомленні

Гражданская блокада Крыма не имеет отношения к подрывам ЛЭП Каховка - Титан.Командир штаба ГБК заявляет : " К первым по...

Опубліковано Гражданская Блокада Крыма 31 грудня 2015 р.

У повідомленні також зазначено, що 1 січня о 00:00 закінчується дія контракту. Тобто, вже об 00:01 хвилині світло не буде подаватися в Крим. При цьому нового контракту немає, а на підставі старого контракту автоматично відновити подачу формально неможливо.

Як відомо, 30 грудня, вночі, у районі села Богданівка Каховського району в результаті спрацювання системи релейного захисту було перервано постачання електроенергії по лінії 220 кВ "Каховська-Титан", у результаті чого подача електроенергії до АР Крим повністю призупинена.

Пізніше у поліції повідомили, що за попередніми даними, ЛЕП "Каховська-Титан" була пошкоджена в результаті вибуху.

31 грудня президент РФ Володимир Путін доручив провести соцопитування населення Криму і Севастополя, перш ніж підписувати з Україною контракт на постачання електроенергії, в якому українська сторона пропонує прописати, що півострів є частиною України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування