Світ, до якого ми звикли, став іншим - президент Естонії

П'ятниця, 1 січня 2016, 04:25

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес сподівається, що новий рік буде краще збіглого, який він охарактеризував як нестабільний.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Його (минулий рік) можна назвати" хитким ". Світ, до якого ми звикли, став іншим", - сказав він в новорічному зверненні до народу.

"Ми бачили невідомий нашому поколінню потік біженців до Європи, бачили війну, як у Європі - в Україні, так і в далекій Сирії, але і її вплив дійшов до Європи", - підкреслив Ільвес.

За його оцінкою, Європа і європейці знаходяться на роздоріжжі. "І тут ми спостерігаємо хитання і навіть небезпечний егоїзм. Як європейці ми могли б зрозуміти, що міграція зі Сходу на Захід і з Півдня на Північ є спільним викликом для всіх нас", - зазначив президент Естонії.

За його словами, "не треба обманювати себе думкою про те, що ми могли б відокремитися.

"У нашій Європі я нікому не бажаю залишатися одному, особливо в нашому кутку. Поодинці, як показує історія, ми не впораємося", - сказав Ільвес.

Президент піддав критиці і ситуацію в Естонії.

"Розхитування сприяє і неясність у нас в країні. Ми не завжди можемо зрозуміти ідеї та дії коаліції, народженої волею виборців. Уряд досі не знайшов ритму співробітництва. Сподіваюся, що початок нового року поліпшить цю ситуацію", - висловив надію глава естонської держави .

"Я не сумніваюся: Естонія впорається, подолає труднощі і Європа", підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...