РФ заявляє, що позиція України щодо Придністров'я погано впливає на ситуацію

Субота, 2 січня 2016, 14:58

У Москві стурбовані, що позиція української влади в питанні придністровського врегулювання негативно позначається на ситуації в регіоні.

Про це заявив статс-секретар, заступник глави Міністерства закордонних справ РФ Григорій Карасін.

"Показником еволюції позиції Києва в придністровському врегулюванні є також затягування з травня 2015 року призначення нового політичного представника української сторони в переговорному форматі "5+2". Заклопотаність викликає і те, що в 2015 році не відбулося жодної зустрічі в цьому переговорному форматі", - сказав Карасін в інтерв'ю Interfax.ru.

Він звинуватив Київ у відході від "неупередженого посередництва в діалозі між Кишиневом і Тирасполем", "залякуванні світової громадськості начебто військовою загрозою, яку становить Придністров'я, відвертому економічному і транспортному "задушенні" лівобережжя Дністра"".

"Цей тиск серйозно посилив і без того складну соціально-економічну ситуацію в Придністров'ї", - зазначив російський дипломат.

На думку Карасіна, напруженість може посилитися "з реалізацією планів Молдови та України щодо організації спільного митно-прикордонного контролю стосовно Придністров'я".

"Це, зокрема, означає, що з 1 січня 2016 року рішенням української та молдовської сторін буде змінено схему проходження вантажів, які ввозять до Придністров'я. За оцінкою Тирасполя, додаткове податкове навантаження на придністровські підприємства перевищить $4 млн", - сказав заступник глави МЗС РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування