Медведєв підписав постанову про те, як росіян навчатимуть патріотизму

Субота, 2 січня 2016, 18:00

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про затвердження державної програми "Патріотичне виховання громадян РФ на 2016-2020 роки".

Документ опублікований 2 січня на офіційному порталі уряду РФ.

Наголошується, що держпрограма складається з п'яти розділів і "орієнтована на всі соціальні верстви та вікові групи громадян Росії при збереженні пріоритету патріотичного виховання дітей та молоді".

У програму крім усього іншого входить "підвищення інтересу громадян до військової історії Вітчизни та пам'ятних дат; розширення участі громадських і некомерційних організацій у патріотичному вихованні громадян; популяризація подвигів героїв і видатних діячів російської історії та культури... в тому числі Георгіївських кавалерів, Героїв Радянського Союзу, Героїв Російської Федерації, Героїв Праці... ".

Крім того робиться акцент на "розвиток військово-патріотичного виховання громадян, зміцнення престижу служби у Збройних Силах Російської Федерації та правоохоронних органах РФ".

Функції координатора при реалізації програми покладаються на Федеральне агентство у справах молоді РФ.

Загальний обсяг фінансування російської держпрограми за п'ять років повинен скласти 1,666 мільярда рублів. 

Як відомо, в Росії указом президента Путіна повернуто радянську систему загальної фізкультурної підготовки "Готовий до праці і оборони" (ГТО). Своє рішення президент РФ мотивував бажанням отримати здорових солдатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...