Саудівська Аравія направила сотні БТР на схід країни

Субота, 2 січня 2016, 23:34

Влада Саудівської Аравії направили сотні бронетранспортерів в розташоване на сході країни рідне місто страченого проповідника саудівських шиїтів Німра ан-Німра - Ель-Катіф, де відзначено зростання протестних настроїв через його смерть.

Про це повідомив іранський інформаційний телеканал Press TV.

Як, у свою чергу, повідомила британська газета The Independent, посилаючись на очевидців, ряд броньованих машин вже в'їхав у межі міста. Сили безпеки в тих районах країни, де високий відсоток шиїтського населення, також приведені в стан підвищеної бойової готовності.

У той же час, за даними видання, багато поліцейських відділків і постів безпеки закриті, оскільки влада побоюється провокацій і атак на них з боку представників шиїтської громади.

Як повідомлялося, влада Саудівської Аравії 2 січня виконала смертний вирок 47 засудженим за тероризм, серед яких опинився і аль-Німр.

Влада звинуватила відомого проповідника та активіста в тому, що він домагався іноземного втручання у справи країни, а також не підкорявся її правителям і використовував зброю проти сил безпеки.

Прихильники аль-Німра заявляють, що він не мав відношення до терористичної діяльності і підтримував лише мирні протести.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні попередила, що страта шиїтського проповідника Німра ан-Німра в Саудівській Аравії може призвести до небезпечних наслідків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування