Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ватикан визнав Палестину суверенною державою

Неділя, 3 січня 2016, 00:42

Вступила в силу угода, у якій Ватикан визнає Палестину окремою державою.

Про це у Ватикані заявили у суботу, 2 січня, пише dw.com.

Відповідний документ було підписано ще наприкінці червня 2015 року. Як зазначають у Ватикані, дана угода регулює статус католицької церкви в Палестині, яка фігурує в тексті саме як "держава Палестина". Також у документі висловлюється "підтримка мирних переговорів задля розв'язання ситуації в регіоні".

Угоду, яка є результатом шестирічних перемовин між Римо-католицькою церквою та представниками Палестинської автономії, розкритикували в Єрусалимі. Ізраїль охарактеризував її як поспішну, однобоку і таку, що не враховує "унікальний історичний статус єврейського народу та Єрусалима".

Ватикан заявляв про Палестину як державу ще півтора роки тому під час візиту Папи Римського до Святої Землі. У травні минулого року президент Палестинської автономії Махмуд Аббас відвідав Папу. Тоді Франциск назвав його "ангелом миру".

Наразі Палестину як суверенну державу визнали більше 130 країн світу.

Раніше Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, що дозволяє Палестині підняти свій прапор у штаб-квартирі ООН. Резолюція була прийнята 119 голосами "За". Вісім держав голосували проти - в тому числі Ізраїль і Сполучені Штати, ще 45 держав утрималися.

Документ визначає, що прапори держав-спостерігачів при Всесвітній організації, які не входять до ООН "повинні бути підняті в штаб-квартирі і офісах ООН після прапорів держав-членів ООН".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування