Полторак: Бюджетом на рік задоволений, але для реформ треба більше

Неділя, 3 січня 2016, 13:51

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що задоволений бюджетом відомства на 2016 рік, але зазначив, що армії грошей ніколи не буде достатньо.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Бюджет цього року дуже хороший, якщо враховувати попередні роки. Але для того, щоб проводити серйозні реформи, потрібні великі гроші. Реформа Збройних сил - найдорожча сьогодні реформа. Економіка не може дозволити такі витрати", - зазначив міністр.

"Сказати, що армії вистачає на все грошей, - це обдурити самого себе. Армії ніколи грошей не вистачить, буде завжди мало. Це при тому, що бюджет на цей рік хороший і я задоволений ним. Ми виходимо десь на 55 млрд гривень. Це значне збільшення, яке дозволить і забезпечити підготовку особового складу Збройних сил, і розвивати техніку", - додав він.

На запитання, чи передбачає бюджет Міноборони збільшення зарплат для військових і чи збільшиться фінансове забезпечення міністра оборони, Полторак зазначив: "Ви знаєте, я отримую 18 тис. гривень. Але якби я ставив перед собою завдання заробити гроші, то я точно пішов би не в армію".

"Мій син, наприклад, програміст і отримує в рази більшу зарплату, ніж я. У нинішній ситуації гроші - не головне, особливо коли триває війна. 18 тис. гривень - це невелика сума, але рівень тієї зарплати, яку отримують всі інші військові, не дає мені морального права вимагати більше", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування