Криму не вистачає електроенергії

Неділя, 3 січня 2016, 17:50
Криму не вистачає електроенергії

Крим, як і раніше, відчуває брак електроенергії, особливо це відчувається в години "пік".

Про це 3 січня повідомляють КримРеалії.

Як повідомив керівник так званого кримського управління МНС Росії Сергій Шахов, Крим зараз отримує 931 мегават електроенергії при потребі до 1350 мегават, і в години "пік" проводяться віялові відключення.

"Станом на 18 годин 3 січня сумарна генерація електроенергії склала 931 мегават. З них власна генерація - 513 мегават, і Кубань - Крим (перетікання по енергомосту) - 417 мегават. У період пікового споживання проводяться віялові відключення згідно з виділеними лімітами", - сказав він на засіданні штабу з ліквідації НС.

Видання зазначає, що засідання штабу традиційно транслювалися в прямому ефірі телеканалу "1 Кримський", проте 3 січня на сайті телеканалу немає прямої трансляції не тільки цього засідання, але й інших програм.

Як відомо, 30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області.

Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачання електрики на півострів.

Анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та по енергомосту з Кубані. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування