Швеція закриває кордон з Данією через біженців

Неділя, 3 січня 2016, 18:57

З 4 січня при в'їзді на міст-тунель через протоку Ересунн, що з'єднує Швецію і Данію, буде введено режим прикордонного контролю.

Про це повідомляє в неділю російська служба Deutsche Welle.

В такий спосіб Швеція сподівається зупинити потік нелегальних мігрантів, які в'їжджають в країну. У всіх пасажирів поїздів, автобусів і поромів, що перетинають протоку, будуть перевіряти паспорти і візи, незважаючи на Шенгенську угоду.

Стокгольм раптово закрив кордон, прийнявши в 2015 році більше 160 тисяч біженців, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану.

Таким чином, Швеція з її десятьма мільйонами мешканців опинилася на першому місці серед країн Євросоюзу за кількістю прийнятих біженців на душу населення.

Згідно зі статистикою, різні транспортні засоби щодня перетинають Ересуннський міст 75 тисяч разів. Затримки у зв'язку з прикордонним контролем обійдуться в 175 тисяч євро, підрахували фахівці Ересуннского інституту.

Крім того, нові заходи, що обмежують в'їзд до Швеції, привели до припинення прямого залізничного сполучення між центральним вокзалом Копенгагена і шведською територією.

Побудований 2000 року Ересуннський міст між двома державами загальною довжиною 7,8 кілометра досі вважався символом європейської інтеграції та свободи пересування, відзначає агентство AP.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування