Іран погрожує Саудівській Аравії "священною помстою"

Понеділок, 4 січня 2016, 07:29

Верховний лідер Ірану аятолла Хомейні пригрозив Саудівській Аравії "священною помстою" через страту опозиційного політика і шиїтського проповідника шейха Німра аль-Німра.

Про це повідомляє Associated Press.

Верховний лідер Ірану засудив страту шейха, сказавши, що той "не закликав людей до збройного повстання, не влаштовував таємних змов – єдине, що він робив, це громадська критика".

Хомейні попередив Саудівську Аравію про можливу "священну помсту" через страту шейха.

У впливовій Революційній гвардії Ірану назвали страту аль-Німра "середньовічним актом вапварства", який може привести до падіння монархії в країні.

Президент Ірану засудив страту шейха, однак в той же час він засудив і атаку на посольство Саудівської Аравії.

Як відомо, Саудівська Аравія терміново евакуювала свою дипмісію з Ірану та оголосила про розривання дипломатичних відносин з цією країною.

Причиною різкого кроку став напад демонстрантів на саудівське посольство в Тегерані, яке сталося напередодні. В свою чергу, посольство було атаковане іранськими громадянами через те, що саудівська влада перед тим стратила 47 звинувачених у тероризмі.

Один зі страчених – шейх Німр аль-Німр, саудівський опозиційний політик та шиітський проповідник, релігійна кар’єра якого тісно пов’язана з Тегераном.

В Саудівській Аравії заявили, що своєю реакцією на страту аль-Німра Тегеран показує своє "справжнє обличчя у підтримці тероризму".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News