ВР перегляне бюджет 2016 вже у лютому – депутат БПП

Вівторок, 5 січня 2016, 00:41

Вже в лютому місяці планується переглянути державний бюджет на 2016 рік.

Про заявив народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Андрій Антонищак, передає прес-служба БПП.

"Бюджет будемо переглядати. Я невдоволений тим, що Міністерство фінансів України на половину врізали кошти, які мали дати Прикордонній службі. Також врізали видатки на озброєння, заробітну плату військовим", – зазначив депутат.

"Вони (ред. – Уряд) в чергове показали власну неспроможність, коли комітетський корпус за них допрацьовував податковий кодекс. Я хочу заспокоїти Прикордонну службу, ми цей бюджет будемо переглядати вже в лютому місяці. Внесемо правки. Місяць часу максимум, і ми побачимо як він буде виконуватися", – заявив Андрій Антонищак.

Депутат зауважив, що в прийнятому податковому кодексі є один плюс – це компроміс між Комітетом з питань податкової та митної політики і Міністерством фінансів щодо зниження єдиного соціального внеску.

"Дві третіх тих поправок, які ми подавали, доопрацьовував комітет. На даний час подивимося, як цей податковий кодекс буде працювати, тому що там є дуже революційні речі, зокрема майже в два рази знижено ЄСВ, також є певні зниження податків. Ми зафіксували певні пільги для підприємців. Крім того, зараз депутати паралельно працюють над створенням реформаторського податкового кодексу, який буде ультраєвропейським та сучасним", – підкреслив Антонищак.

Він додав, що серед основних вимог МВФ – дефіцит бюджету не більше 3,7 млрд. грн. та боротьба з корупцією.

"Скоро ми покажемо МВФ законопроект про Національну митну службу. На сьогодні основне завдання митниці – не збирати податки, а прозоре переміщення товарів через кордон та боротьба з контрабандою", – резюмував депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News