У 2016 можуть створити міжнародну групу щодо повернення Криму

Вівторок, 5 січня 2016, 01:33

У 2016 році в Україні може з'явитися стратегія деокупації Криму, як офіційний документ, прийнятий РНБО, а також міжнародна група щодо повернення Криму.

Про це повідомив в інтерв'ю Крим.Реалії політтехнолог, автор проекту Free Crimea Тарас Березовець.

За його словами, також в 2016 році буде "активізована політика вироблення того, що робити з окупованими територіями". Експерт навів у приклад Мінські угоди, які виникли у відповідь на дії Росії на українському Донбасі, і повідомив, що можливе створення подібної контактної групи по анексуваному Криму.

"По Криму Росія відмовляється категорично створювати подібні механізми, і зрозуміло, що вона не буде їх створювати, і вона не піде на це. Але я не виключаю того, що з'явиться якась контактна група навіть без участі Російської Федерації, куди є сенс підтягнути, наприклад, країни Балтії, підтягнути сюди ту ж саму Туреччину, а також Грузію, Молдову - країни, які постраждали безпосередньо від Росії і російської агресії", - сказав Березовець.

За його словами, в першу чергу в цьому зацікавлені Україна, Молдова, Грузія, які вже понесли територіальні втрати, і можуть об'єднатися.

Також, на думку Березовця, в 2016 році "викристалізується певна група людей, які займатимуться питаннями Криму під егідою держави".

"Це таке експертне співтовариство. Можливо, його вирішать оформити у вигляді Національної ради з питань окупованих територій, або окремо з питань Криму при президенті", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування