Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко дорікнув Кабміну й членам антикорупційного агентства

Вівторок, 5 січня 2016, 21:47

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко дорікає Кабінету міністрів за можливість внести поправку до держбюджету, яка дозволяє чиновникам не заповнювати електронні декларації у 2016 році

"Я не сумніваюся, що депутати відновлять електронне декларування, зупинене в цейтноті останньої ночі поправкою в держбюджет, яку проголосував бюджетний комітет", - написав він у блозі на "Українській правді".

"Але цього б не сталося, якби Кабмін вчасно, у вересні, подав проект Держбюджету, якби Кабмін не надіслав президенту лист про підписання держбюджету (на 2016 рік) без зауважень", - вважає Луценко.

"Проблема не лише в зупиненому законі. Проблема – в небажанні працювати трьох новообраних на прозорому конкурсі членів Національного агентства запобігання корупції при Кабінеті міністрів, які мають прийняти форми і порядок заповнення цих електронних декларацій", - додав він.

Луценко наголосив, що "демократія – це процедури, а не гасла".

Як відомо, 4 січня з'ясувалося, що ухвалений Верховною Радою і підписаний Порошенком держбюджет-2016 містить поправку, яка переносить зобов'язання чиновників заповнювати електронні декларації на 2017 рік. Це є порушення зобов'язань України, які вона взяла для запровадження безвізового режиму.

У вівторок стало відомо, що серед авторів скандальної поправки були депутат від "Волі народу" Андрій Деркач і позафракційний Володимир Мисик.

У Раду вже внесли законопроект для скасування цієї поправки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування