Узбецький прем'єр затвердив документ, в якому Ялта вказана частиною РФ

Середа, 6 січня 2016, 14:57
Узбецький прем'єр затвердив документ, в якому Ялта вказана частиною РФ
Сергій Куксін

Прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзійоєв 30 грудня затвердив документ, в якому кримське місто Ялта позначено як частина Росії.

Це зазначено в переліку запланованих на 2016 рік міжнародних виставок-ярмарків, в яких пропонується взяти участь узбецьким компаніям і розісланому Торгово-промисловою палатою країни 5 січня.

До документа додається перелік країн і міст, в яких заплановані виставки і підкреслюється, що перелік затверджений прем'єр-міністром.

У цьому переліку пунктом 32 йде запланований на липень 35-й Міжнародний конкурс винопродукції "Ялта.Золотий грифон-2016". Місцем проведення вказано "м. Ялта. Росія".

Як відомо, коли 28 березня 2014 року Генасамблея ООН визнала незаконним сепаратистський референдум в Криму, Узбекистан був серед країн, які утрималися під час голосування.

Раніше посольство України звернулося з нотою протесту до казахстанського МЗС у зв'язку з вказанням у цих підручниках Криму частиною Росії.

У відповідь влада Казахстану пообіцяла виправити помилку.

У вівторок в українських соцмережах розгорівся скандал через те, що компанія Coca-Cola опублікувала "Вконтакте" карту, де вказала Крим частиною Росії. Також вона вибачилася перед росіянами, оскільки перша версія цієї ж карти була без Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування