Бойовики показали обличчя: обіцяного обміну полоненими не буде

Середа, 6 січня 2016, 19:47

Ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що звільнення українських полонених, про яке він раніше повідомляв, не відбудеться.

За заявою Плотницького, яку 6 січня розповсюдив онлайн-ресурс бойовиків "Луганский информцентр", офіційний Київ не виявив зацікавленості у передачі полонених.

"Усі спроби зв'язатися з повноважними представниками України для того, щоб передати їм військовополонених, ні до чого не привели. Невже Україні не потрібні її сини? Ще раз наголошую: ми готові були передати військовополонених без усяких зустрічних умов", - заявив ватажок бойовиків. 

У свою чергу уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у своєму Facebook зазначила: "Подібні заяви на Святвечір , якщо іх і не збиралися виконувати, а сказали, аби вчергове познущатися над живими людьми - це навіть не фарс і не лицемірство. Це - великий гріх. І тортури над родинами заручників. Це і є моральне обличчя бойовиків".

Взагалі-то , подібні заяви на Святвечір , якщо іх і не збиралися виконувати, а сказали, аби вчергове познущатися над жив...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 6 января 2016 г.

Як відомо, раніше Геращенко повідомила, що  Україна домагалася, щоб усі полонені були вдома ще до новорічних свят, на останній зустрічі у Мінську передала представникам бойовиків прізвища 139 українців-заручників, але процес їх звільнення "було заблоковано".

За її словами,  на останній зустрічі в Мінську представники бойовиків Луганської області у відповідь на списки 139 заручників і 762 зниклих безвісти заявили, що "в них утримується тільки 4 українських військових і 5 цивільних".

"Сьогодні ми чекаємо повну і достовірну інформацію, кого готові звільнити бойовики. Якщо правда готові звільнювати! Якщо йдеться про дійсне бажання розблокувати процес звільнення, а не заяву-фарс…", - написала Геращенко.

"Бо за наявною на сьогодні інформацією бойовики хочуть "звільнити" одну людину, інформацію про яку поки що не знайшли і не підтверджують ані СБУ, ані Міноборони.... І всі ці "заяви", на жаль, поки що більше схожі на фарс, тим більш цинічний в день одного з найголовніших православних свят, в переддень Різдва", - заявила вона.

За словами Геращенко, Україна передала всі пропозиції щодо пошуку компромісу заради звільнення українців із полону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування