ЗМІ: На окупованому Донбасі "завис" вугільний бізнес сім'ї Януковича

Середа, 6 січня 2016, 20:47

На території окупованої частини Донецької області робота 5 збагачувальних фабрик, що були приватизовані влітку 2012 року та входять до складу вугільного бізнесу родини екс-президента України Віктора Януковича, "зависла": вони або продовжують працювати або простоювати у старому режимі.

Про це пише "Донецкая правда". 

"Наразі більшість з цих активів, які розміщені на окупованій території і або простоюють, або не в змозі працювати на тому рівні, як це було у довоєнний час. В окупованій Горлівці - 2 збагачувальні фабрики: ПАТ "Узловська" та ПАТ "Калінінська". ПАТ "Червона Зірка" розташована в окупованому Торезі. Дві збагачувальні фабрики - ПАТ "Комсомольська" та ПАТ "Росія"  - у Красноармійському районі Донецької області, підконтрольному українській влади", - пише видання. 

 

З родиною Януковича підприємства пов'язували через підприємство "Донбаський розрахунково-фінансовий центр", яке було серед нових власників цих фабрик.

"Повернення у держвласність пов'язане з великими юридичними труднощами, адже ще за президентства Януковича робилися спроби зробити це. Міненерго намагалося через суд повернути їх, але програло", - йдеться у повідомленні. 

ЗМІ нагадує, що влітку 2015 року голова Донецької облВЦА Павло Жебрівський заявив про необхідність націоналізації вугільного бізнесу родини Януковича.  

"Про бажання "націоналізувати" ці активи заявляв і ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко. ... Минуло півроку, але поки ніяких нових новин про приватизацію збагачувальних фабрик немає", - йдеться у повідомленні. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування