У РФ фігурантів допінгового скандалу довічно усунули від спорту

П'ятниця, 8 січня 2016, 03:42

Комісія з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій довічно дискваліфікувала колишнього главу Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічева.

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Комісія також довічно відсторонила колишнього тренера збірної Росії по групі витривалості Олексія Мельникова і екс-консультанта ІААФ Папу Массата Діака, сина колишнього глави організації Ламіна Діака, а також на п'ять років дискваліфікувала екс-главу антидопінгового департаменту ІААФ Габріеля Доллє.

Як наголошується в звіті комісії з етики Міжнародної федерації легкої атлетики, в центрі розслідування була участь Мельникова і Балахнічева у приховуванні порушень антидопінгового законодавства російської бігункою на марафонські дистанції Лілією Шобуховою.

Вони звинувачувалися в здирстві у Шобуховій грошей за те, щоб спортсменка, якій загрожувала дискваліфікація через позитивні допінг-тести, могла продовжувати брати участь у змаганнях.

Звинувачення, висунуті проти Мельникова і Балахнічева, відносяться до одних з найбільш серйозних, оскільки мова йде про різновиди шантажу, наголошується в звіті. Комісія прийшла до ясного висновку про те, що ймовірні порушення мали місце.

На Балахнічева накладено штраф у розмірі 25 тисяч доларів, на Мельникова - у розмірі 15 тисяч.

Рішення комісії остаточне і набуло чинності 7 січня 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News