Прокуратура почала розслідування відносно Марін Ле Пен

П'ятниця, 8 січня 2016, 02:48

7 січня управління фінансової прокуратури Франції оголосило про початок попереднього розслідування стосовно французьких політиків Марін Ле Пен і її батька Жан-Марі Ле Пена, яких підозрюють у навмисному приховуванні доходів.

Про це повідомляє "РБК" з посиланням на Reuters.

Відзначається, що фінансова прокуратура подала позов проти Ле Пен ще в грудні, звинувативши їх у заниженні оцінки свого майна в 2014 році. Марін Ле Пен подала апеляцію до Державної ради, але протест був відхилений

У прокуратурі зазначають, що спочатку розслідування було спрямоване проти Жан-Марі Ле Пена, але пізніше воно поширилося і на його доньку.

Марін Ле Пен очолила праву партію "Національний фронт", створену її батьком, Жан-Марі Ле Пеном, в 2011 році. У 2014 році "Національний фронт" домовився про отримання кредиту в €9 млн від Першого Чесько-Російського Банку, який базується в Москві, в той час як французькі банки відмовилися фінансувати партію.

Відносно партії ведеться розслідування про ймовірне незаконне фінансування передвиборчої кампанії, яке може торкнутися Марін Ле Пен і її оточення. У листопаді цього року Французька поліція провела обшуки в центральному офісі "Національного фронту" і в будинку Жан-Марі Ле Пена. Сам політик назвав обшуки "невиправданим актом судового насильства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування