Митники стверджують, що проїзд в Крим відкритий. Очевидці – що ні

П'ятниця, 8 січня 2016, 14:04
Митники стверджують, що проїзд в Крим відкритий. Очевидці – що ні

В Херсонській митниці Державної фіскальної служби запевняють, що ніяких обмежень при перетині адміністративної межі з Кримом на власному вантажному транспорті немає.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на відповідь відомства на відповідний на інформаційний запит.

"Жодні законодавчо-нормативні заборони на переміщення громадянами через адміністративний кордон з СЕЗ "Крим" транспортних засобів особистого користування, вантажних або пасажирських, в Херсонській митниці ДФС відсутні. Фактів непропуску транспортних засобів особистого користування через адміністративний кордон з СЕЗ "Крим", при дотриманні вимог нормативно-правових актів, які регламентують їх переміщення в зоні діяльності Херсонської митниці ДФС не зареєстровано", – йдеться в документі.

Разом з тим в ефірі радіо Крим.Реалії звучали скарги очевидців, в яких говорилося про перешкоди перетину адмінкордону для вантажного транспорту.

Зокрема, кримчанин Андрій заявив, що його вантажо-пасажирський автомобіль не пропустили на територію материкової України українські митники, пославшись на постанову уряду України про заборону вантажних перевезень.

"Довелося залишити машину в буферній зоні, і на таксі добиратися до Києва. Тепер їду назад, перетну кордон пішки, потім заберу машину і поїду в Крим", – розповів він.

Відповідну постанову Кабміну про заборону перевезення товарів у Крим було прийнято 16 грудня, вона вступить в силу через 30 днів з дня опублікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News