Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гумдопомога голодуючим сирійцям може бути доставлена у неділю

Субота, 9 січня 2016, 04:35

Гуманітарні організації можуть почати доставку найбільш необхідних товарів  до трьох оточених військами Асада сирійських міст уже в недію.

Про це повідомляє Reuters.

"Міжнародний комітет Червоного хреста та Всесвітня продовольча програма ООН заявили, що готують конвої із продовольством та медикаментами для населення сирійських міст Мадайя, аль-Фуа та Кефрайя", - сказано в повідомленні.

Як повідомив речник місії МКЧХ у Дамаску Павел Крусік, доставка допомоги може розпочатись у неділю або у понеділок, щойно необхідна документація буде готова. Шлях гумконвою може бути небезпечним, оскільки маршрут проходить через зону ведення бойових дій.

"Нам доведеться переїздити з територій, контрольованих однією стороною, до територій, контрольованих іншою. Це дуже, дуже тонка операція", - розповів Крусік.

Як відомо, урядові війська режиму Асада продовжують облогу міста Мадаї та кількох інших населених пунктів Сирії, де тримають оборону осередки опозиції. В тому, числі солдати блокують доступ вантажів з продуктами в ці населені пункти. Це спричинило справжній голод для місцевих жителів.

При цьому агенство з посиланням на інформацію організації "Лікарі без кордонів" повідомляє, що з 1 грудня у Мадаї від голоду загинуло вже 23 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...