Порошенко у Мюнхені розповів про корупцію в Україні

Субота, 13 лютого 2016, 11:55

Джерелом корупції в Україні є українські політики.

Про це 13 лютого в ході дебатів під час безпекової конференції у Мюнхені заявив президент Петро Порошенко, відповідаючи на питання про боротьбу з корупцією в Україні.

"Я намагаюся побудувати  антикорупційну систему, зробити прозору систему, запускаю багато конституційних реформ, зокрема, в юридичній сфері, хочу побудувати незалежний суд, без корупції, незалежний від політичного впливу. Бо в нас жахлива судочинна система", - заявив Порошенко. 

При цьому він додав, що в Україні "дуже важко впроваджувати реформи".

Говорячи про боротьбу з корупцією, Порошенко заявив, що Національне антикорупційне бюро почало свою роботу.

"Вони виявили тих, хто брав хабарі на рівні міністрів. За місяць вони їх виявили і відкрили кримінальні провадження... Зараз вже запущено 3 кримінальні справи проти українських парламентарів. Один з них - мій колега, з моєї фракції (нардеп Ігор Кононенко)", - додав Порошенко. 

Говорячи про міністра Айвараса Абромавичуса, Порошенко зазначив, що всі його заяви мають бути розслідувані.

"Його зараз не звинувачують у корупції, його звинувачують за політичний тиск", - додав Порошенко.

"Будь-ласка, не вірте, що Україна не змінюється. Ми робимо дуже важливі речі", - зазначив президент і додав, що Україна перебуває у стані війни, однак намагається реформувати банківську систему, витрачає гроші на військову сферу та "реструктуризує внутрішню систему". 

"Це нелегко. Але нам важлива ваша довіра і солідарність", - підкреслив президент. 

Він додав, до також необхідно інвестувати 1 млрд євро, щоб підвищити ефективність газотранспортної системи.

"Маємо підвищити конкурентоспроможність, але у нас немає для цього можливості. Ми закликаємо інвесторів вкладати в Україну, щоб модернізувати газотранспортну систему", - заявив Порошенко.

Як відомо, 3 лютого міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.

Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News