Шимків: Гадаю, я достатньо компетентний для посади віце-прем'єра

Вівторок, 2 лютого 2016, 10:03

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків заявляє, що йому не пропонували посаду віце-прем'єр-міністра з євроінтеграції, але він готовий її зайняти.

Про це він заявив в інтерв'ю Ліга.net, опублікованому 2 лютого.

"Про моє майбутнє на цій посаді я знаю зі ЗМІ. Жодних пропозицій не надходило", - сказав він.

На думку Шимківа, віце-прем'єр-міністр із євроінтеграції зараз повинен буде координувати роботу різних відомств для виконання пунктів угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

"Він же повинен узяти на себе завдання комунікації з Євросоюзом, щоб у них були не якісь недогризки інформації про здійснювані в Україні реформи, як є зараз, а повна картина подій. Не можна це все звалювати на МЗС, бо там багато своєї роботи", - сказав він.

"У мене ж є подібний досвід – коли я починав запроваджувати Нацраду реформ, багато хто говорив, що це всього лише черговий дорадчий орган. Але дивіться: 17 засідань, 70% рішень виконано, понад 350 документів перетворилися в реальні рішення різних відомств і вертикалей влади", - додав Шимків.

На запитання, чи є в нього бажання обійняти цю посаду, він відповів: "Я думаю, що маю достатню компетентність для цього".

Шимків вважає, що при цьому йому не потрібно відходити від роботи Національної ради реформ, у якій він зараз представляє Адміністрацію президента:

"Щодо Нацради – це ж інструмент, це майданчик, а віце-прем'єр із євроінтеграції здійснює операційну координацію, яка може проходити на такому майданчику. Тобто все добре суміщається".

"До речі, європарламентарі дуже добре відгукуються про Нацраду реформ. Кажуть, що бачать її як якісний інструмент і майданчик із напрацювання рішень у діалозі всіх гілок державної влади в Україні", - додав Шимків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування