В АП найбільш просунутою реформою вважають держзакупівлі

Вівторок, 2 лютого 2016, 11:42

В Адміністрації президента вважають, що найбільше активно реалізується реформа державних закупівель.

Про це заступник голови АП, представник Адміністрації президента в Національній раді реформ Дмитро Шимків сказав в інтерв'ю Ліга.net

"Реформа, просування якої перебуває в найактивнішій фазі – це, мабуть, реформа державних закупівель. Ми запустили її в першу чергу й уже маємо результати", - заявив він.

"Це 40 тисяч тендерів торік, це 6 мільярдів гривень транзакцій за той же період по тендерах, це економія завдяки електронній системі в півмільярда гривень для бюджету. І тепер ухвалено закон, який дозволяє це масштабувати на всі державні закупівлі", - уточнив Шимків.

На його думку, реформа держзакупівель до кінця 2016 року буде завершена повною мірою.

"Далі буде ще великий процес імплементації цієї реформи. Тому що, наприклад, усі міністерства підключені до електронної системи, але тільки частина державних адміністрацій до неї підключені й користуються нею", - сказав Шимків.

"Існує певний опір. У Кривому Розі місцева рада нещодавно проголосувала проти електронної системи закупівель", - додав він.

"Найбільш проблемні ж реформи – це охорона здоров'я й держуправління", - констатував Шимків.

"Ми ухвалили дуже важливий закон про державну службу, який повинен упорядкувати один із трьох основних компонентів держслужби (організації, люди й процеси) – це люди. Але постійно стикаємося з опором на місцях", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування