Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: переговори по Сирії відкладені з вини Москви

Четвер, 4 лютого 2016, 05:46

США вважають, що дії Москви в Сирії є однією з причин того, що міжнародні переговори із вирішення сирійського конфлікту, що почалися в понеділок в Женеві, були перенесені на 25 лютого.

Про це пише BBC.

Про рішення перервати переговори до кінця місяця повідомив в середу спецпосланець ООН щодо сирійської кризи Стаффан де Містура.

У Вашингтоні вважають, що урядова армія Сирії бореться не стільки з екстремістами з "Ісламської держави", скільки з представниками опозиції - і що Росія допомагає Дамаску в цьому.

"Надзвичайно важко зрозуміти, як удари по мирних об'єктах в якій би то не було мірі можуть сприяти мирному процесу", - цитує агентство представника держдепартаменту Джона Кірбі.

"Ми як і раніше бачимо збільшення інтенсивності російських авіаударів по Алеппо і його околицях, але вони наносяться не по ІД, а майже виключно по опозиції", - заявив чиновник.

Раніше з'явилася інформація про те, що сирійська армія прорвала блокаду двох населених пунктів поблизу Алеппо і наступає на позиції повстанців за підтримки російської авіації.

Російські дії в Сирії стали однією з причин того, що ООН вирішила припинити мирні переговори, цитує Рейтер слова високопоставленого чиновника ООН, який побажав залишитися неназваним.

У свою чергу, російський МЗС звинуватив у зриві дискусії представників сирійської опозиції.

"Їх [делегації Вищого комітету щодо переговорів опозиції Сирії] спроби зірвати переговорний процес під приводом того, що Росія продовжує здійснювати військову операцію в Сирії, є абсолютно неприйнятними, оскільки мова йде про боротьбу з терористичною загрозою в цій країні", - передає РІА Новини слова заступника міністра закордонних справ Росії Геннадія Гатилова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування