Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров намагається перекласти невиконання Мінська на Україну

Четвер, 4 лютого 2016, 07:57

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляє, що Україні не вистачає політичної волі для врегулювання кризи в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю італійському журналу "Лімес", переклад якого наводить сайт МЗС РФ.

"Наші контакти з зарубіжними партнерами підтверджують, що навіть при всіх розбіжностях у поглядах щодо стану справ в цій країні, ми єдині в тому, що криза може бути подолана тільки мирним шляхом, через безумовне виконання мінських угод. Запорука успіху – вирішення ключових питань в рамках прямого діалогу між Києвом і Донбасом", - заявив він.

"Необхідно, щоб самі українці, спираючись на досягнуті в Мінську домовленості, приступили до пошуку взаємоприйнятних варіантів вирішення наявних проблем і розбіжностей. Зробити це реально за наявності політичної волі", - сказав він.

"А ось з цим у української сторони поки явний дефіцит", - додав Лавров.

"Саме небажання нинішньої київської влади говорити з Південним-Сходом багато в чому ускладнює процес врегулювання. Такий підхід підриває і спільні зусилля в рамках "нормандського формату", - заявив Лавров.

"Розраховуємо, що наші німецькі та французькі партнери будуть наполегливіше домагатися від Києва неухильного дотримання "мінських" зобов'язань", - сказав Лавров.

При цьому, Лавров знову повторив тезу, що використовується Росією давно, про "державний переворот".

"В результаті організованого в лютому минулого року державного перевороту відбувся колапс української державності, а ультранаціоналісти, які захопили владу, розв'язавши криваву братовбивчу війну, поставили країну на межу розколу", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування