НАТО звинувачує Росію у моделюванні ядерного удару по Швеції

Четвер, 4 лютого 2016, 08:21

Росія проводила навчання, в яких імітувалось нанесення ядерного удару по Швеції.

Про це йдеться у щорічній доповіді генсека НАТО Йенса Столтенберга, передає Європейська правда.

Столтенберг у своїй доповіді підкреслив, що за останні три роки, Росія здійснила не менше 18 великомасштабних навчань, в деяких було задіяно понад 100 тис. військовослужбовців.

У цих навчаннях, стверджує Столтенберг, серед іншого "відпрацьовувався і ядерний напад на союзників по НАТО (наприклад, у березні 2013 року була проведена імітація ядерного удару по Швеції) і на партнерів (наприклад, березень 2013 - імітація атаки на Японію)".

Столтенберг наголосив на тому, що окрім всього, ці навчання були використані для того, щоб замаскувати масивних рух збройних сил (до лютого 2014) для незаконної анексії Криму.

"Ці заходи, серед іншого, сприяли дестабілізації ситуації у сфері безпеки у євроатлантичному регіоні. У відповідь НАТО розробив оборонні заходи, щоб захистити і запевнити безпеку союзників", – йдеться у доповіді генсека Альянсу.

Так, підкреслив Столтенберг, восени 2015 року Альянс провів найбільші за десятиліття навчання "Тризуб", в яких взяли участь приблизно 36 000 солдатів в Італії, Португалії та Іспанії. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами командувача ВМС НАТО, активність російських підводних човнів в Північній Атлантиці досягла або навіть перевершує рівень "холодної війни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...