Закупівля ліків міжнародними організаціями зекономить Україні до 60% - експерти

Четвер, 4 лютого 2016, 16:20

За попередніми даними міжнародних організацій, економія коштів під час закупівель ліків за програмами з туберкульозу та онкології складе від 30% до 60%.

Як повідомляє Центр протидії корупції, такі дані були представлені у четвер на прес-конференції МОЗу, народних депутатів та громадськості на основі попереднього аналізу результатів закупівель ліків міжнародними організаціями.

За попередньою інформацією від ПРООН щодо частини програм закупівлі лікарських засобів та засобів медичного призначення для лікування туберкульозу у процесі прозорого тендеру вдасться зекономити більше 30% коштів порівняно з 2014 роком, незважаючи на інфляцію та зростання курсу долара.

З програми онкології вдасться зекономити понад 60% коштів у порівнянні з цінами 2014 року.

Учасники прес-конференції відзначили, що тендери ще не закінчені, і міжнародні організації наразі перебувають на фінальному етапі підписання договорів.

"Ми зламали велику корупційну схему на закупівлях ліків в країні і зменшення ціни в рази по деяких препаратах є прямим доказом цього", - заявив на прес-конференції Єгор Соболєв, голова Комітету із запобігання та протидії корупції Верховної Ради України.

Як відомо, у 2015 році Міністерство охорони здоров’я передало закупівлі ліків трьом міжнародним організаціям: ЮНІСЕФ, ПРОООН та Crown Agents.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування