Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чийгоз: мене тримають в заручниках за мої політичні переконання

П'ятниця, 5 лютого 2016, 07:45

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, що знаходиться в Криму під арештом за "справу 26 лютого" заявив, що його тримають під вартою за його політичні переконання.

Про це він сказав на суді по апеляції на продовження його арешту, яку російський Верховний суд Криму 4 лютого відхилив, передає Крим.реалії з посиланням на

прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

"Присутня особиста зацікавленість, і прокуратура чинить тиск на суддів. Сподіватися на розсудливість марно. Ті аргументи, які прокуратура пред'являє, настільки вигадані, що не робить честі судовій системі та правоохоронним органам Російської Федерації ", - сказав Чийгоз.

"Так, я громадянин України, і не вважаю це злочином. Вважаю, що деякі керівники прокуратури, працюючи на державу Україна, зрадили присягу і сьогодні мені мстяться за це, за мої принципові переконання", - зазначив заступник голови Меджлісу.

Чийгоз в черговий раз заявив, що не має наміру переховуватися і не збирається залишати Крим в разі його звільнення з-під арешту.

"Вважаю, що за мої політичні переконання мене тримають в заручниках. Намагаються за рахунок мого арешту залякати весь народ. Всі проблеми, які відчуває влада в Криму і прокуратура, намагаються на мене списати. Це звучало з вуст прокурорів неодноразово на судових засіданнях. Судді все - заручники і ні про яке правосуддя мови бути не може", - сказав Чийгоз.

4 лютого російський Верховний суд Криму відмовився задовольнити апеляцію Ахтема Чийгоза проти продовження йому терміну утримання під вартою.

Фігуранти справи "26 лютого" - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі, Алі Асанов, Ескендер Кантемир, Талят Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Ескіндер Небіев - за даними російського слідства брали участь в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року поблизу кримського парламенту, в які переріс багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України і протистояли їм активістів партії "Русское единство", якою керував на той момент нинішній керівник окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Через тисняву, що утворилася, двоє мітингувальників загинули, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

26 лютого ще навіть не був проведений псевдореферендум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування