Путіна не влаштовують військові досягнення в Сирії

Субота, 6 лютого 2016, 05:54

Взяття міста Алеппо армією Асада могло б змінити хід війни і дати Путіну військовий і символічний трофей, який він жадає отримати.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела, близькі до російської армії.

Президент Росії Володимир Путін думав, що російські авіаудари в Сирії допоможуть змінити хід війни, але темпи просування сирійської урядової армії його розчарували.

Сирійська армія, підтримувана російською авіацією, не змогла принести перемоги, яку можна було б показати світовій громадськості як доказ військової потужності і впливу Росії на Близькому Сході.

За словами дипломатів і аналітиків, взяття великого сирійського міста Алеппо дозволило б Путіну наблизитися до його мети - збереження дружнього Росії уряду Асада, який дозволить РФ зберегти в країні військову базу.

"Ми чули доповіді від влади, що ми посилили військову міць в Сирії, але не побачили значних перемог", - сказав колишній полковник російської армії Дмитро Тренін.

Соціолог "Левада-центру" Степан Гончаров розповів агентству, що взяття Алеппо послужило б відволікаючим моментом від економічних проблем в Росії.

"Завдання російських властей - замінити теми, що викликають соціальну тривогу, на теми, які об'єднують людей. Військова перемога в Алеппо принесла б Росії символ військової могутності і була б корисна для збільшення підтримки влади ", - сказав Гончаров.

За даними "Левада-центру" за жовтень 2015 року, 72% росіян позитивно відгукувалися про військову кампанію в Сирії. Але з тих пір головними темам стали економіка і спроби Кремля врегулювати кризу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...