Викраденого в Донецьку вченого можуть звинуватити у зв'язках з ісламістами з Сирії

Неділя, 7 лютого 2016, 01:35
Викраденого в Донецьку вченого можуть звинуватити у зв'язках з ісламістами з Сирії

Бойовики "ДНР" заявили, що вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який був викрадений в Донецьку, міг "дестабілізувати ситуацію" на території окремих окупованих районів Донецької області.

Про це заявив ватажок бандформування "Восток" Олександр Ходаковський, передають "Новости Донбасса".

"Що стосується пана Козловського, то за моєю інформацією, там виявлені множинні зв'язки з різного роду організаціями, що перебувають в Україні, які займаються деструктивною діяльністю тут. Він, з відсиланням до свого поважного віку, мабуть був зручною фігурою, щоб проводити певну роботу", - заявив він.

Ходаковський розповів, що Козловський спілкувався "з представниками різних релігійних конфесій, включаючи мусульман".

"А ви повинні розуміти, що у нас тільки в одній Макіївці близько 20 тисяч мусульман призовного віку. Ми вже більше року маємо інформацію про спроби впровадження, скажімо так, різних, які прибули із Сирії, з інших регіонів, проповідників, який сповідують вкрай радикальні погляди і позиції: те, що відбувалося в Чечні, те що відбувається в Дагестані, і з нашою молоддю вже почали в цьому контексті працювати. І не виключено, що хтось використовує подібного роду взаємини, подібного роду роботу, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у нас всередині", - заявив він.

Про арешт кандидата  історичних наук, релігіознавця, президента Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин Ігоря Козловського стало відомо наприкінці січня.  Повідомлялося, що науковець не міг виїхати з Донецка, оскільки доглядав важкохворого сина.

Активісти створили у мережі Facebook групу інформаційної підтримки Козловського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News