Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцова та Кольченка етапують до Сибіру, щоб ускладнити їх захист - адвокат

Неділя, 7 лютого 2016, 17:44
Сенцова та Кольченка етапують до Сибіру, щоб ускладнити їх захист - адвокат

Незаконно засуджених в РФ українського режисера Олега Сенцова та Олександра Кольченка етапують до колонії у Сибір, щоб ускладнити роботу захисників з ними.

Таку думку в ефірі телеканала 112 висловив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. 

"І для Кольченка, і для Сенцова обрали досить жорсткі регіони - у плані кліматичних умов тримання засуджених. Думаю, їх хочуть подалі відправити, щоб ускладнити роботу захисників", - зазначив Дінзе. 

Він додав, що до захисту Сенцова та Кольченка на місці їх перебування  "будуть долучатися додаткові адвокати, які будуть контролювати умови їх утримання у колоніях".

Також Дінзе повідомив, що найближчим часом - скоріш за все, наступного тижня - буде подано касаційну скаргу на вирок українцям.

"Уповноваженому з прав людини ми  направляємо папери з проханням підтримати нашу касаційну скаргу", - додав він.

При цьому Дінзе зазначив, що "наразі не зрозуміло, чи буде українська сторона вживати якихось заходів - дипломатичного та юридичного характеру, спрямовані на те, щоб обміняти Сенцова та Кольченка на якихось інших осіб, які перебувають  на території України, громадян РФ". 

Адвокат нагадав, що існує два варіанти "розвитку подій": один з них - надання можливості українським в'язням відбувати покарання на території України, другий - обмін. 

"Який з них спрацює - не від нас залежить, ми можемо лише надати юридичну підтримку", - додав Дінзе. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...