Ердоган назвав Путіна окупантом Сирії

Понеділок, 8 лютого 2016, 02:59

Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував Володимира Путіна, назвавши його по суті окупантом.

Про це він заявив в інтерв'ю турецькій газеті Hurriyet, витяги з якого наводить агентство Bloomberg.

Таким чином Ердоган прокоментував останні події в Сирії, де армія Асада за підтримки військово-космічних сил Росії прорвала оборону помірної опозиції під Алеппо. Турецький президент звернувся до Володимира Путіна: "Що ви робите в Сирії? Ви по суті є окупантом".

В інтерв'ю Hurriyet Ердоган піддав критиці також американців за їхні контакти з сирійськими курдами. Невдоволення президента викликала поїздка особистого представника Барака Обами Бретта Макгарка в місто Кобані, яке контролюють озброєні загони курдів. "Як ми можемо довіряти вам? - Звернувся глава Туреччини до американців - Хто ваш партнер - я або ці терористи з Кобані? ".

На питання журналістів про можливі дії Туреччини в тому випадку, якщо події будуть розвиватися за несподіваним сценарієм, Ердоган відповів, що національні сили безпеки "готові до будь-яких сценаріїв".

"Ми не хочемо зробити в Сирії ту ж помилку, що і в Іраку", - сказав Ердоган, нагадавши про те, як парламент Туреччини в 2003 році відхилив прохання США використовувати територію Туреччини для вторгнення в Ірак. "Важливо бачити перспективу. В якійсь мірі це [те, що відбувається в Сирії] має змінитися", - заявив Ердоган.

Як повідомлялося, раніше президент Ердоган звинуватив Росію в масової загибелі цивільних в Сирії.

"Росія спочатку повинна пояснити вбивство людей на території Сирії, у співпраці з режимом (Асада - ред.), кількість яких вже досягла 400 тисяч осіб", - сказав турецький президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...