Керівник метрополітену: Проїзд у метро має коштувати більше 5 грн

Понеділок, 8 лютого 2016, 20:22

Економічно обґрунтований тариф на проїзд у КП "Київський метрополітен" становить 5,78 гривні.

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" заявив керівник підземки Віктор Брагінський.

"На сьогодні, за розрахунками економістів, він становить 5,78 гривні, з урахуванням програми технічного розвитку, запланованої на 2016 рік. Собівартість проїзду зараз становить 4,21 гривні, а середній дохід і того нижче – близько 3 гривень", - сказав він.

При цьому директор підземки наголосив, що наразі пасажири метро платять від 4 до 3,6 гривні за одну поїздку, крім того, четверта частина користувачів метро – пільговики, за яких метро недоотримує компенсацію.

"Кожен четвертий – пільговик, тобто 25%. Ця цифра не змінюється. А компенсація у 2015 році склала лише близько 30% необхідної суми. На 2016 рік місцевий бюджет передбачив компенсації, а в держбюджеті їх взагалі не передбачили, незважаючи на те, що з 30 пільгових категорій більше половини якраз загальнонаціональні", - сказав Брагінський.

При цьому він відзначив, що "Київський метрополітен" не звертався до влади з проханням підняти тариф на проїзд.

"Ні. Це не наша компетенція. Ми лише надаємо фактичні дані за результатами року і планові показники на 2016 рік. Якщо в бюджеті передбачена дотація, то питання зміни вартості проїзду не стоїть. Ми сподіваємось, що справимося власними силами. У плані поточних ремонті і тих робіт, які спрямовані на розвиток підприємства", - підсумував Брагінський.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування