Apple перемогла в суперечці з ФБР про злам iPhone

Вівторок, 1 березня 2016, 04:12

Уряд США не може змусити компанію Apple зламати мобільний телефон, що належав обвинуваченому у справі про наркоторгівлю.

Таке рішення виніс суд у Нью-Йорку, повідомляє Reuters.

Позов до суду Брукліна був поданий ще в жовтні - за кілька місяців до того, як суд у Каліфорнії за запитом Федерального бюро розслідувань зобов'язав Apple розблокувати смартфон одного з терористів, який відкрив стрілянину в центрі для людей з обмеженими можливостями в каліфорнійському містечку Сан-Бернардіно.

У своєму рішенні суддя Джеймс Оренштейн в Буркліні ухвалив, що не має права змушувати Apple зламувати телефон, який був виявлений в ході розслідування справи про наркоторгівлю.

Міністерство юстиції США заявило, що "розчароване" винесеним рішенням і пообіцяло його оскаржити. І хоча обвинувачений у справі про наркотики вже визнав свою провину, відомство як і раніше вважає, що телефон може містити інформацію, яка допоможе більш повному розслідуванню справи.

Високопоставлений представник Apple на умовах анонімності заявив агенству, що рішення бруклінського суду може стати підмогою в протистоянні Apple з ФБР, пов'язаним зі стріляниною, влаштованою Саїдом Фаруком в місті Сан-Бернардіно.

Раніше окружний суд Лос-Анджелеса зобов'язав Apple допомогти ФБР зламати смартфон "стрілка" з Сан-Бернардіно. Пізніше компанія оголосила, що буде оскаржувати це рішення. В Apple впевнені, що прецедент потягне за собою вал аналогічних вимог від інших відомств і про принцип приватності даних користувачів доведеться забути.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...