Деканоідзе вважає, що рішенням щодо BMW водіям напідпитку розв’язали руки

Вівторок, 1 березня 2016, 14:51

Голова поліції Хатія Деканоідзе вважає несправедливим і згубним рішення суду випустити з-під варти водія BMW, при переслідуванні якого патрульні смертельно поранили 17-річного пасажира.

"У мене до останнього залишалася маленька надія, що у справі про шалене BMW і його водія – суд прийме справедливе рішення", - написала вона у Facebook.

"Але виявилося, що поліцейський, який виконував свої обов’язки і намагався припинити незаконні дії людини у стані алкогольного й наркотичного сп'яніння – сидить за ґратами. А водія, готового на шаленій швидкості збивати людей, – відпущено судом під "особисте зобов’язання", - засмутилася Деканоідзе.

"Будьте обережні й озирайтеся на дорогах! Тепер усі п'яні водії на оскаженілих машинах будуть упевнені у своїй безкарності. Адже завжди знайдеться суд, який відпустить їх", - закликала голова Нацполіції.

У меня до последнего оставалась маленькая надежда, что в деле о взбесившемся BMW и его водителе – суд примет справедливо...

Posted by Khatia Dekanoidze on Tuesday, March 1, 2016

Як відомо, у ніч на 7 лютого в Києві патрульна поліція під час переслідування BMW, пасажири якого сіли в машину з алкоголем, а потім їхали містом на великій швидкості, застосувала вогонь.

Керівництво Патрульної поліції столиці стверджувало, що після тривалого переслідування й з урахуванням загрози безпеки громадянам патрульні почали стріляти по колесах авто, водій якого не реагував на заклики зупинитися.

Однак кулі потрапили в салон авто, де перебували чотири людини. 17-річний пасажир Михайло Медведєв помер від поранення

За даними прокуратури, по BMW було зроблено 37 пострілів. Один із патрульних випустив дві обойми куль із табельної зброї. Його підозрюють у перевищенні повноважень.

18 лютого Печерський райсуд Києва обрав для патрульного Сергія Олійника запобіжний захід у вигляді арешту.

А водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування