У Сенат США надійшов законопроект про боротьбу з пропагандою Росії

Четвер, 17 березня 2016, 04:23

Сенат США розгляне нове законодавство, спрямоване на боротьбу з пропагандою і дезінформацією, що виходить із Росії, Китаю та інших країн.

Про це пише Радіо Свобода.

Законопроект від 2016 року, званий "Закон про протидію інформаційній війні", розглядається на тлі зростаючих закликів в Конгресі США і в багатьох європейських столицях зробити більше для боротьби з іноземними дезінформаційними кампаніями.

Росія, зокрема, стривожила законодавців і політиків по обидва боки Атлантики тим, як вона представляла свої дії в Україні і на периферії Європейського союзу і НАТО.

Європейський союз створив невеликий підрозділ під назвою Європейська служба зовнішніх дій з протидії ЗМІ, що діють при фінансуванні Кремля, таким як RT і "Супутник", і спонсорованих урядом активістам інтернету. НАТО також створив Центр стратегічної комунікації в Латвії, щоб протистояти російській пропаганді.

Законопроект запропонований сенатором-республіканцем Робом Портманом та сенатором-демократом Крісом Мерфі. Нове законодавство США, крім усього іншого, передбачає створення Центру для аналізу інформації та реагування на зусилля іноземних урядів в інформаційній війні.

У проекті закону йдеться, що Центр буде обробляти і поширювати "засновані на фактах пояснювальні і аналітичні матеріали по боротьбі з пропагандою і дезінформацією, спрямованої проти США, їх союзників і партнерів".

Законопроект, після офіційного представлення, стане одним з щонайменше двох поширених в Конгресі в останні роки законів, які прагнуть змінити деякі операції міжнародних засобів масової інформації США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування