Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Мистецькому арсеналу" можуть призначити керівника без конкурсу

Четвер, 17 березня 2016, 14:11
Мистецькому арсеналу можуть призначити керівника без конкурсу

Державне управління справами не продовжуватиме контракт із чинним директором Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький Арсенал" Наталією Заболотною.

Про це повідомила сама Заболотна у колонці для "Української правди. Життя".

Вона пояснила, що в неї як у керівника "Мистецького арсеналу" завершується контракт, тож "конкурс мав би бути оголошеним 14 березня".

"Нам доставили листа від в.о. керівника ДУС. У ньому без зайвих пояснень повідомили, що вони не бажають продовжувати зі мною контракт або укладати новий", - повідомила Заболотна.

За її словами, всі необхідні для конкурсу документи було надіслано ДУС іще минулого тижня, однак відомство не планує проводити такий конкурс.

Є колізія з тим, за яким нормативним актом обирати керівника.

У лютому президент Петро Порошенко підписав закон, який вводить новий порядок конкурсного призначення керівників державних закладів культури. Однак, за словами Заболотної, ДУС вважає "Мистецький арсенал" підприємством попри розмаїття культурних проектів, які реалізує столичний комплекс.

Уточнимо, що постанова Кабінету міністрів "Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектора економіки" поширюється лише на великі підприємства, тож для "Мистецького арсеналу" зобов’язання проводити конкурс на керівника вона не накладає. Відтак, його можуть призначити без відбору.

За словами Заболотної, "Мистецький арсенал" є одночасно і підприємством, і закладом культури.

Вона вважає, що ставлення ДУС до "Мистецького арсеналу" як до підприємства може забезпечити "кулуарність" і усунути "несподіванки" при призначенні директора комплексу.

"ДУС і не думало оголошувати конкурс за новими правилами, а просто хоче дочекатися травня і за старою схемою все вирішити тихо і без зайвого шуму", - написала Заболотна.

Вона переконана, що за результатами своєї роботи могла б претендувати на посаду керівника комплексу і за новою процедурою, і за старою, до якої схиляється ДУС. Однак Заболотна припускає, що проти неї може початися "брудна кампанія" з перевірками.

Співрозмовник "Української правди" у Державному управлінні справами зазначив, що відомство планує попросити роз’яснення в Міністерстві культури щодо того, чи вважати "Мистецький арсенал" підприємством, чи закладом культури. Однак офіційний коментар у прес-службі ДУС пообіцяли надати пізніше.

У прес-службі Міністерства культури сказали, що не можуть коментувати питання "Мистецького арсеналу", бо цей комплекс підпорядкований не Мінкульту, а ДУС.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування