Клімкін: у Криму знищують самобутність двох народів

Середа, 2 березня 2016, 10:34

У результаті анексії Росією Крим став "сірою зоною", де панують несправедливість, терор, залякування, викрадення людей і катування.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи на засіданні Ради з прав людини ООН у Женеві, передає "Крим.Реалії".

"Окупаційна влада здійснює систематичні і широкомасштабні порушення основних прав і свобод, веде приховану війну проти дисидентів, знищує прояви мовної, релігійної та культурної самобутності українського і корінного народу Криму – кримських татар", - наголосив міністр.

Клімкін також закликав Раду з прав людини ООН звернути більш пильну увагу на погіршення стану з правами людини, основних свобод і верховенства права не лише в Криму, але й у Росії.

На його думку, для нинішнього керівництва Росії стало нормальною моделлю поведінки й частиною повсякденному життя згортання простору для громадянського суспільства, незалежних ЗМІ й політичної опозиції, а також безпрецедентне зростання агресивного екстремізму, агресивного націоналізму, неонацизму і ксенофобських проявів.

Також Клімкін заявив в ООН про необхідність постійної присутності в Криму представників міжнародних організацій для моніторингу ситуації у сфері прав людини. 

Як відомо, Росія анексувала Крим два роки тому, скориставшись кривавими подіями на київському Майдані й зміною влади в Україні. РФ завела в АРК своїх військовослужбовців без розпізнавальних знаків і військову техніку, провела в Криму незаконний "референдум", на який прийшли, в основному, проросійськи налаштовані кримчани, і під приводом його результатів "приєднала" Крим до РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News