Джемілєв: якщо Путін не звільнить Крим, Росія розпадеться

Середа, 2 березня 2016, 10:40
Джемілєв: якщо Путін не звільнить Крим, Росія розпадеться

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що президент Росії буде змушений звільнити Крим.

Таку думку він висловив після відкритої лекції в Київському інституті міжнародних відносин, відповідаючи на запитання студентів, передає QHA.

"У Путіна іншого виходу, крім як звільнити Крим, немає. Інакше це буде розпад Російської держави", - впевнений Джемілєв.

На думку Джемілєва президент країни-агресора від початку був у позиції програшу.

"Путін програв ось у чому. Він прекрасно розумів, він не дурна, загалом, людина, що ось цей референдум ніхто з цивілізованих країн не визнає, що це буде постійним тягарем для держави російської", - сказав він.

"Однак він розраховував, що зможе встановити в Києві режим а-ля Янукович, але не вийшло. Наші люди запекло боролися на Сході країни, а зараз українська армія чисельністю вже десь 250 тисяч осіб, і у Путіна вже не вийде ", - зазначив Джемілєв.

Як відомо, після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову і Мустафі Джемілєву російська влада заборонили в'їзд на півострів на п'ять років.

У Криму також оголосили про "заочний арешт" лідера кримських татар Джемілєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування