Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На суд до патрульного Олійника приїхали Аваков, Кличко і Деканоїдзе

Середа, 2 березня 2016, 12:45

На суд до патрульного поліцейського Сергія Олійника у справі про скандальне переслідування BMW приїхали топові представники МВС та мер Києва.

Про це на своєму Facebook повідомив депутат Антон Геращенко, який також присутній у залі суду.

Началось заседание апелляционного суда по делу об аресте патрульного полицейского Сергея Олийника. У Сергея кровоподтё...

Опубліковано Антоном Геращенком 2 березень 2016 р.

Підтримати Олійника приїхали глава МВС Арсен Аваков, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, мер Києва Віталій Кличко, начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля та інші.

Самого Олійника також привезли у залу суду. У нього, за словами Геращенка, сталась сутичка в Лук'янівському СІЗО, де його помістили з іншими затриманими.

Як відомо, у ніч на 7 лютого в Києві патрульна поліція під час переслідування BMW, пасажири якого сіли в машину з алкоголем, а потім їхали містом на великій швидкості, застосувала вогонь.

Керівництво Патрульної поліції столиці стверджувало, що після тривалого переслідування й з урахуванням загрози безпеки громадянам патрульні почали стріляти по колесах авто, водій якого не реагував на заклики зупинитися.

Однак кулі потрапили в салон авто, де перебували чотири людини. 17-річний пасажир Михайло Медведєв помер від поранення

За даними прокуратури, по BMW було зроблено 37 пострілів. Один із патрульних випустив дві обойми куль із табельної зброї. Його підозрюють у перевищенні повноважень.

18 лютого Печерський райсуд Києва обрав для патрульного Сергія Олійника запобіжний захід у вигляді арешту.

А водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...