КС відмовився відвести скандальних суддів від оцінки люстрації

Вівторок, 22 березня 2016, 11:03

Конституційний суд не задовольнив клопотання про відвід шести суддів при розгляді конституційності норм закону "Про очищення влади"(люстрації).

Про це повідомив голова КС Юрій Баулін, передають "Українські новини".

Він зазначив, що КС відхилив клопотання депутатів Верховної Ради Єгора Соболєва, Леоніда Ємця та директора департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко про відвід суддів Михайла Запорожця, Наталії Шаптали, Юрія Бауліна, Михайла Гультая, Сергія Вдовиченка, Олега Сергійчука.

На думку Бауліна, депутати у своїх клопотаннях не навели доказів наявності конфлікту інтересів у цих суддів, проти яких Генпрокуратура розслідує кримінальну виробництво за фактом узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Після оголошення рішення Ємець, Соболєв і Козаченко в знак протесту покинули зал засідань КС.

11 з 15 суддів КС вирішили продовжити засідання без них.

Після цього Конституційний суд перейшов до заслуховування пояснень представника президента в суді Ростислава Михеєнка.

Як відомо, 23 жовтня 2015 року КС оголосив перерву в розгляді конституційності норм закону про люстрацію у зв'язку з заявленим відведенням ряду суддів.

КС почав розглядати конституційність закону про люстрацію ще 16 квітня 2015 року.

У понеділок Козаченко повідомила, що в Конституційному суді досі працюють шість суддів, які підтримали надання Януковичу "диктаторських повноважень". При цьому вона підкреслила, що двоє з них призначені за квотою президента – глава КС Юрій Баулін та суддя Сергій Вдовиченко.

Раніше Козаченко вже висловлювала обурення тим, що закон про люстрацію оцінюватимуть ті ж судді КС, які дали Януковичу "диктаторські" повноваження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...