У Нацполіції зафіксували порушення на виборах, не перешкоджали

Неділя, 27 березня 2016, 22:26

Поліція Кривого Рогу прийняла 39 звернень за фактами порушень виборчого законодавства в ході позачергових виборів міського голови, волевиявлення пройшло без порушень громадського порядку.

Про це заявив заступник начальника ГУ Нацполіціі у Дніпропетровській області Сергій Манза, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Манза повідомив, що з 39 звернень 10 стосуються фактів підвозу людей, 9 - прихованої реклами.

Він також вважає, що зафіксовані порушення не носили системного характеру, і "вплинути на результати виборів не зможуть".

За словами Манзи, на кожній виборчій дільниці перебуває мінімум по двоє поліцейських, які забезпечують безпеку під час підрахунку голосів.

У свою чергу в ефірі Hromadske TБ речниця ГУ Нацполіції Дніпропетровщини Ганна Старчевська, коментуючи питання, як поліція реагувала на виклики про порушення на виборах, заявила:  "На місце виклику виїжджали групи для документування фактів".

"Усі факти зареєстровано, згодом, якщо слідчий виявить склад кримінального правопорушення, відомості буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - заявила Старчевська.

Вона додала, що співробітники поліції документували усі випадки правопорушень, а не перешкоджали їх вчиненню, "щоб не допустити якихось протистоянь та порушень громадського порядку". Старчевська зазначила, що їх розслідування буде триматися на контролі керівництва. 

Як відомо, раніше спостерігачі ГМ ОПОРА заявляли, що на виборах у Кривому Розі виявлено випадки порушення таємниці голосування, випадки фотографування бюлетенів та незначні процедурні порушення. Станом на 16:00 було зафіксовано 26 інцидентів, пов’язаних із виборчим процесом, найпоширенішим інцидентом стало організоване підвезення виборців.

 Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...