Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат не виключає, що РФ може "подарувати" Савченко Києву

Четвер, 3 березня 2016, 09:41

Після оголошення вироку українській льотчиці і депутату Надії Савченко політичний процес її звільнення буде більш активнішим.

Таку думку висловив в ефірі "Радіо Свобода" один з адвокатів Савченко Ілля Новіков.

"Після вироку, після того як російські представники, зокрема Путін, втратять можливість говорити: "нехай суд розбереться", коли в них забракне цього аргументу, тиск західних партнерів збільшиться і це може позитивно вплинути на ситуацію", - вважає захисник.

"Бо і російська сторона вже розуміє, що вони не можуть тримати її ув’язненою до безкінечності, тому що вона насправді готова оголосити сухе голодування, а це означає, що вони просто втратять її, втратять її як цінний товар, як заручника", – сказав адвокат.

Він зазначив, що шанси на звільнення Савченко доволі високі.

"Можливо, шляхом обміну, а, може, в якості подарунка, якщо цього попросить хтось із впливових західних лідерів" – зазначив Новіков.

У четвер у суді в Донецьку Ростовської області Росії продовжаться розпочаті напередодні дебати у справі Савченко.

Очікується, що в четвер виступатиме сторона захисту і сама Надія Савченко, яка 2 березня заявила, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку.

Сторона обвинувачення вимагає для українки 23 роки ув’язнення.

У середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня.

Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...