У Криму за український прапор призначили штраф у 10 тисяч рублів

Четвер, 3 березня 2016, 10:38

В окупованому Криму проросійський суд призначив кримському татаринові штраф у розмірі 10 тисяч рублів – понад 3,5 тис грн - за фото з українським прапором біля пам'ятнику Леніну у центрі Сімферополя.

Про це рішення на свій сторінці повідомив на своїй сторінці Вельдар Шукурджиев, якому цей штраф і призначили.

"Рішенням сімферопольського "суду" Центрального району за справою 11 серпня 2015 року винесено штраф в розмірі 10 тис. Буде апеляція, але не дивлячись на результат, не маю наміру сплачувати штраф. І не хочу, оскільки я НЕ ВИНЕН! МАЮ ПРАВО на фотографію з українським прапором біля Леніна:) Рішеня суду НЕ ВИЗНАЮ!" – написав він.

Як відомо, 12 серпня в окупованому Росією Криму силовики затримали активістів Українського культурного центру Вельдара Шукурджіева та Ірину Копилову  за фотографію з українським прапором.

5 лютого Кримська правозахисна група повідомила, що активіста Вельдара Шукурджієва затримали на в'їзді до Криму російські прикордонники, причини затримання невідомі, він перебував на "бесіді" з прикордонниками і ФСБ.

У листопаді 2015 року також на пункті пропуску "Каланчак" під час в'їзду на півострів його затримали на 7 годин без пояснення причин.

Крім того сімферопольський "суд" визначив Шукурджиєву покарання понад 40 годин громадських робіт за використання української символіки під час мітингу на честь дня народження Шевченка в сімферопольському парку ім. Гагаріна. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...