Штайнмаєр розчарований підсумками зустрічі "Нормандської четвірки"

П'ятниця, 4 березня 2016, 02:56
Штайнмаєр розчарований підсумками зустрічі Нормандської четвірки

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розчарований результатами зустрічі в Парижі глав МЗС Німеччини, Франції, України та Росії.

Про це він заявив після завершення переговорів, передає "Укрінформ".

"Чесно кажучи, ми не можемо бути задоволені. Ні станом справ на місцях, ні результатами сьогоднішнього вечора! ", - зазначив Штайнмайер.

Міністр поскаржився, що відносно кожної німецько-французької посередницької ініціативи, яку вони з таким трудом просувають, Росія і Україна "відчайдушно лаються".

За його словами, "іноді складається враження, що в Москві і Києві залишають без уваги те, наскільки серйозна ситуація, під яким великим тиском ми перебуваємо для того, щоб швидше реалізувати Мінські домовленості, оскільки в іншому випадку ми ризикують втратити легітимність і авторитет наших зусиль".

"Міні-ходів" вже недостатньо, щоб стабілізувати ситуацію і подолати конфлікт", - підкреслив глава німецького МЗС.

Штайнмаєр зауважив, що Київ і Москва повинні нарешті вирішити, чого вони хочуть - того, щоб конфлікт продовжував "тліти і гноїтися" при постійній загрозі ескалації або, нарешті, зробити сміливі рішення і знайти компроміси, які необхідні, щоб привести до успіху Мінська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News