НАБУ розслідує 5 суддів-корупціонерів, 40 в зоні ризику

П'ятниця, 4 березня 2016, 10:42

Національне антикорупційне бюро розслідує справи проти п'яти суддів, а 40 суддів з 100 перевірених знаходяться в зоні ризику.

Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю Дзеркалу Тижня.

"Для нас орієнтир - не затримання, не порушення справи, а вирок суду, який вступив в силу. Зараз у нас п'ять суддів перебувають під слідством. Матеріали майже готові для передачі до суду. Безумовно, ми очікуємо опору. Але це наш сигнал системі. Так як було, вже не буде. Судіть справедливо, живіть чесно і у вас не буде проблем ", - сказав він.

"Що стосується якогось процентного співвідношення, то близько 40 з 100 вже перевірених суддів (районного рівня) опинилися в зоні ризику. Однак ви розумієте, чим вище рівень, тим більше апетити", - сказав він.

Ситник також навів у приклад однієї зі справ судді, ім'я якого не назвав.

"Є просто шокуючі історії, коли у однієї сім'ї у власності 20 автомобілів і до десятка об'єктів нерухомості. Жирних об'єктів. Коли суми задекларованого майна досягають десятків, а часом і сотень мільйонів гривень. Коли детектива картина життя, що відкривається перед очима, не вписується в жодні, навіть найбільш умовні моральні рамки. На жаль, я, виконуючи норми закону про нерозголошення персональних даних, не можу назвати прізвища", - сказав Ситник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування