Силовики РФ шукали у кримського татарина 10 терористів

П'ятниця, 4 березня 2016, 11:14

Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв стурбований обшуком, у голови мусульманської громади "Дін елу" з Красноперекопського району Шаїба Сулейманова.

Про це повідомляє Крим.реаліі з посиланням на прес-службу Духовного управління мусульман Криму.

"За словами Сулейманова, представники правоохоронних органів представили постанову суду про дозвіл на проведення обшуку, при цьому, копію постанови не надали. Свої дії силовики пояснили тим, що нібито надійшла інформація про приховування Сулеймановим в своєму будинку десяти осіб, які готують якийсь теракт", - йдеться в повідомленні.

"Шаїб Сулейманов спростував цю інформацію, обшук в його будинку тривав більше 5 годин. Інформація правоохоронних органів не підтвердилася", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За підсумками зустрічі, хаджі Еміралі Аблаєв доручив юридичній службі Муфтіяту направити до відповідних органів звернення з проханням роз'яснити причини події обшуку в будинку Сулейманова, повідомляють в прес-службі.

Про обшук у Сулейманова 3 березня повідомив перший заступник Меджлісу кримських татар Наріман Джелял. За його словами, після обшуку у глави мусульманської громади вилучили літературу.

Офіційні коментарі російських правоохоронців Криму за даним фактом відсутні.

1 березня правоохоронці прийшли в будинок керівника Ленінського регіонального меджлісу Ленура Аблязімова.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, відзначають в Меджлісі і правозахисники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News